Standard Bulldog francez

Aspectul general:
  Trebuie sa aiba aspectul unui caine activ, inteligent, foarte musculos, de constructie compacta, cu o structura osoasa solida.
"Constructie compacta" - inseamna un caine cu corp scurt, comparativ cu alti caini de aceasi inaltime. Picioarele si corpul trebuie sa dea impresia unei structuri puternice, musculoase.


Proportie si simetrie
Bulldogul francez "ideal" ar trebui sa aibe un corp compact, lat in spate, cu un cap patratos, pieptul lat, cilindric , cu coaste foarte arcuite, linia posterioara relativ ingusta . Privit de sus da aspect de para. Toate aceste caracteristici trebuie sa se imbine armonios si echilibrat fara a accentua in mod nejustificat vreuna din aceste caracteristici.
Diferenta dintre sexe
De obicei, masculul are capul mai mare, pieptul mai lat, gat si umeri mai musculosi fata de femala. Este o caracteristica corecta, masculina.
Femela nu trebuie penalizata in nici un fel pentru lipsa caracteristicilor masculine. Ea ar trebui sa arate mai feminin.
Comparativ mascul(stanga) si femela(dreapta)
Proportii importante
Greutatea:  nu trebuie sa fie mai mica de 8 kilograme, dar nici sa depaseasca 14 kilograme.
Proportie: distanta de la greaban la sol sa fie in echilibru, bine proportionata cu distanta de la greaban la coada, astfel incat cainele sa fie compact.
Constitutie: musculos, osatura groasa, puternica
Corect,bine echilibrat
Incorect
Incorect

Surse:Illustrated Breed Standard
   Standard F.C.I.               ;
Wikipedia                        .