Capul:
Capul mare si patrat. Ochii de culoare inchisa, amplasati jos, destul de departati de urechi, rotunzi, de dimensiune moderata, usor bombati. La bulldogi de culoare deschisa, se accepta o culoare usor mai deschisa a ochilor. Cand priveste in fata nu trebuie sa se vada albul( sclerotica). Urechile, cunoscute sub numele de "urechi de liliac", de marime mijlocie, largi la baza, alungite, cu partea de sus rotunjita, situate sus pe cap, dar nu prea aproape una de cealalta, purtate drept, cu pavilionul deschis inspre in fata. Pielea urechii este fina si moale. Craniul, intre urechi, este plat, fruntea usor rotunjita. Botul foarte scurt, lat, spre spate( lungimea botului reprezinta aproximativ 1/6 din lungimea totala a capului); muschii obrajilor bine dezvoltati. Stopul bine definit, prezinta o canelura( sant ingust) intre ochi, nasul negru, narile largi cu o linie bine definita intre ele. La bulldogi de culoare deschisa se accepta culoarea nasului usor mai deschisa, dar nu este de dorit. Buzele groase, negre, bine pigmentate. Buza superioara atarna putin peste maxilarul inferior in parti. Buza superioara intalneste buza inferioara in fata, pe mijloc si acopera dintii, care nu trebuie sa fie vizibili cand gura este inchisa. Maxilarele sunt late, patrate. Maxilarul inferior descrie o curba larga, aflandu-se in fata maxilarului superior. Prezinta prognatism inferior.
In expresia "Capul mare si patrat", standardul atrage atentia asupra impresiei initiale care ar trebui sa fie atunci cand vedeti un cap corect de bulldog francez. Acest tip de cap este in armonie cu corpul scurt, compact. Daca se masoara distanta pe verticala dintre partea superioara a capului si punctul extrem al maxilarului inferior si distanta dintre punctele exterioare ale oaselor obrajilor, aceasta ar trebui sa dea aproximativ proportiile unui patrat, de aici expresia "cap patrat".
Cap corect
Intre urechi, craniul trebuie sa fie plat. Fruntea, partea de deasupra ochilor, pana la spatiul dintre urechi si toata portiunea capului trebuie sa fie rotunjita. Aceasta forma poate fi partial ascunsa de pielea si ridurile de pe cap, frunte si obraji.
Stopul este osul frontal, intre ochi; centrul sau marcheaza inceputul nasului si formeaza cu acesta un unghi ascutit. Stopul formeaza o canelura scurta, curbata intre ochi. Uneori unghiul format de stop este ascuns de riduri, dar poate fi simtit la apasarea cu degetul.
Botul inseamna toata partea maxilarului superior si inferior aflata in fata ochilor si a stopului. Atunci cand se spune ca botul trebuie sa fie inspre spate, se refera la portiunea din centrul botului, de la nas si intersectia buzei superioare cu buza maxilarului inferior. Nasul trebuie sa fie foarte scurt si orientat oblic spre spate.  
Nas corect, spre spate
Nas incorect
Muschii obrazului trebuie sa fie bine dezvoltati, nu exagerat, astfel incat sa ramana aspectul de "cap patrat". Buza superioara, bine pigmentata, include si pielea ce acopera maxilarul superior si coboara, pe lateral, peste cel inferior. Cu gura inchisa nu trebuie sa se vada dintii. 
Nasul bulldogului trebuie sa fie scurt, relativ lat, cu nari largi si o linie bine definita intre ele. Narile trebuie sa fie largi pentru a respira cu usurinta.
Nari corecte
Nari incorecte( prea inguste)
Maxilarul inferior trebuie sa fie curbat. Aceasta curba incepe din punctul de imbinare a maxilarului cu capul, continua pana la mijlocul maxilarului, de unde continua cu o curba mai ascutita catre partea din fata a maxilarului. Cele mai dese defecte sunt: maxilarul inferior prea drept, prea scurt, prea ingust, lipsa curbei mai accentuate catre fata maxilarului.
Maxilar inferior corect
Maxilar inferior incorect - prea drept

Muscatura corecta
Ochii sunt expresivi,de culoare inchisa, privind in fata nu trebuie sa se vada albul ochiului. Ochii bulbucati si/sau migdalati nu sunt de dorit. La bulldogii de culoare deschisa se accepta culoarea ochilor putin mai deschisi.
Urechile , probabil cea mai distinctiva caracteristica a bulldogului, au o forma speciala, una care nu se mai intalneste la nici o rasa. Sunt de marime mijlocie, mai late la baza si rotunjite la varf. Sunt plasate sus pe cap, aproape paralel, nu prea aproape una de alta, purtate erect cu pavilionul deschis inspre in fata.
Urechi corecte (plasate corect, forma corecta)

Plasare incorecta( prea lateral)
Forma incorecta( prea ascutite)
Surse:Illustrated Breed Standard
   Standard F.C.I.               ;
Wikipedia                        .